Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Donny Osmond na 25 jaar terug op de planken

Shownieuws

Voormalig tieneridool Donny Osmond keert na 25 jaar terug op de planken. Hij gaat negen weken de rol van Gaston spelen in 'Beauty and the beast' op Broadway.

Voormalig tieneridool Donny Osmond keert na een afwezigheid van 25 jaar terug op de planken. Hij gaat op Broadway de rol van Gaston spelen in 'Beauty and the beast'. Vanaf 19 september is hij negen weken in de productie te zien, meldt zijn website. De laatste keer dat Osmond op het toneel stond was in 1982, in de geflopte musical 'Little Johnny Jones'. De openingsavond was de eerste en laatste keer dat de voorstelling te zien was.

In een verklaring zegt Osmond dat hij niets beters had kunnen uitkiezen dan 'Beauty and the beast'. "Ik herinner me dat ik na 'Little Johnny Jones' dacht: 'Op een dag doe ik het goed'. Nu krijg ik de kans om dat te doen. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Donny Osmond werd eind jaren zestig met vier van zijn broers bekend als The Osmonds. Begin jaren zeventig ging hij solo en werd hij met dank aan de hit 'Puppy love' een van de grootste tieneridolen van zijn tijd. Vanaf 1974 vormde hij met zijn zusje het muziekduo Donny & Marie. Samen hadden ze een gelijknamige tv-show. Later speelde hij in verschillende musicals. In 2004 bracht hij zijn laatste album 'What I meant to say' uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen