Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Inge de Bruijn kijkt verder dan zwemmen

Shownieuws

Zwemster Inge de Bruijn heeft het druk met haar carrière na het zwemmen. Vrijdag komt een fitness-dvd van de olympisch kampioene uit, 'Feel fit'.

Inge de Bruijn heeft het druk met haar carrière na het zwemmen. Dat vertelt de olympisch kampioene, die voorlopig geen plannen heeft om weer op topniveau te gaan zwemmen, aan Novum Nieuws.

Vrijdag komt een fitness-dvd van De Bruijn uit, 'Feel fit'. Op de dvd geeft de zwemster een masterclass, geven professionals aqua pilatestraining en een fitnessworkout en vertelt een diëtiste over voeding. Aan de dvd is ook een website gekoppeld waarop tips, oefeningen en schema's staan.

De Bruijn is erg trots op de dvd. "Het is mijn eigen ding. Ik probeer de mensen vanuit mijn topsportervaring tips te geven." Ze wijst erop dat de helft van de bevolking lijdt aan overgewicht en vindt dat een drastische verandering nodig is. "Voor die mensen is deze dvd eigenlijk bedoeld."

Volgens De Bruijn is het belangrijk om de juiste balans te vinden. "Je kunt best veel eten, maar je moet daarnaast gewoon genoeg bewegen. Dan is het goed." De 32-jarige zwemster heeft dat zelf ook ondervonden. "Na de Olympische Spelen in Athene wilde ik een jaar niets doen aan sport, maar ik merkte dat ik echt een terugval had. Ik was continu moe en had nergens zin in. Nu ik weer sport, voel ik me veel lekkerder: ik kan de wereld aan."

Behalve met haar dvd is De Bruijn druk met andere dingen. Onlangs is ze naar China geweest om het televisieprogramma 'In het spoor van de Peking Express' te presenteren voor Net 5. Ook werkt ze aan de ontwikkeling van een eigen bikinilijn. "Ik krijg elke dag aanbiedingen. Maar ik pik er alleen de dingen uit die ik leuk vind en die bij me passen."

Vooral met presenteren wil de zwemkampioene graag verder. "Ik vind het heel erg leuk om me er verder in te ontwikkelen. Maar ik wil alleen een programma presenteren dat bij me past." Ze heeft al ervaring opgedaan bij het programma 'Trends and Shopping' van de Rotterdamse zender RNN 7.

De Bruijn is bewust begonnen op regionaal niveau. "Je bent niet meteen een Linda de Mol of een Wendy van Dijk. Alles valt volgens mij te leren, daarom ben ik op nul begonnen. Net als met zwemmen. Toen begon ik ook met mijn A-diploma en uiteindelijk na een hele lange weg word je olympisch kampioen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen