Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regisseur raadt gelovigen Da Vinci Code af

Shownieuws

Mensen die vermoeden dat The Da Vinci Code hen zal schokken, moeten de film niet bekijken. De film is niet bedoeld als theologisch werkstuk, de zegt regisseur.

(Novum/AP) - Mensen die vermoeden dat The Da Vinci Code hen zal schokken, moeten de film niet bekijken. De film is bedoeld als vermaak en niet als theologisch werkstuk. Dat zei regisseur Ron Howard woensdag tegen journalisten tijdens het filmfestival in Cannes.

Het filmfestival werd woensdag geopend met de vertoning van The Da Vinci Code. De opening van het festival werd bijgewoond door Tom Hanks, Audrey Tautou en Ian McKellen, die de hoofdrollen spelen in The Da Vinci Code. Ook waren filmsterren als Juliette Binoche en Sidney Poitier bij de première aanwezig. Hanks ging niet in op de vraag of hij gelooft dat Jezus was getrouwd met Maria Magdalena, zoals in The Da Vinci Code wordt gesuggereerd. "Tja, ik was er niet bij", zei hij nuchter.

De verfilming van de thriller van Dan Brown leidde al op voorhand tot protesten van christelijke groeperingen. Ze vinden dat het verhaal de geschiedenis van het christendom verdraait.

In landen als Zuid-Korea, Thailand en India hebben christenen tegen de film geprotesteerd. De première van de film werd in India zelfs uitgesteld. Woensdag was een speciale voorvertoning voor de minister van informatie Priya Ranjan Dasmunshi en vertegenwoordigers van organisaties die willen dat de film wordt verboden. De minister gaf de groepen een dag de tijd om hun bezwaren aan zijn ministerie kenbaar te maken. Zelf leek de minister weinig moeite te hebben met de film.

In de eerste recensies krijgt The Da Vinci Code weinig positieve reacties van filmcritici. Veel recensenten vinden dat de film niet de spanning heeft van het boek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen