Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cat Stevens maakt comeback als bruggenbouwer

Shownieuws

Cat Stevens maakt een nieuwe plaat. De zanger, die zichzelf tegenwoordig Yusuf Islam noemt, wil daarmee de kloof overbruggen tussen de islam en het Westen.

Cat Stevens maakt comeback als bruggenbouwer

Cat Stevens maakt een nieuwe plaat. De zanger, die zichzelf tegenwoordig Yusuf Islam noemt, wil daarmee de kloof overbruggen tussen de islam en het Westen. Dat meldt persbureau Reuters woensdag. De laatste plaat die van de zanger verscheen, was 'Back to Earth' uit 1978.

De 57-jarige zanger werd in de Britse hoofdstad Londen geboren als Stephen Georgiou. In de jaren zestig en zeventig scoorde hij onder de artiestennaam Cat Stevens hits zoals 'Wild world' en 'Morning has broken'. Nadat hij zich in 1977 tot de islam had bekeerd, keerde Stevens de muziekindustrie twee jaar later de rug toe.

Sinds zijn bekering heeft Yusuf nauwelijks nog opgetreden of nieuwe nummers opgenomen. Hij hield zich vooral bezig met moslimactivisme. In 1983 stichtte hij in Londen een islamitische school.

De activiteiten van de zanger zijn niet onomstreden. In juli 2000 werd hij kort na zijn aankomst uit Israël gezet, omdat hij de Palestijnse verzetsorganisatie Hamas in 1988 duizenden dollars zou hebben geschonken. Islam ontkende ooit bewust geld te hebben gegeven aan moslimextremisten. Ook mag hij de Verenigde Staten niet in vanwege zijn banden met vermoedelijke terroristen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen