Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Surinaamse artiesten helpen na watersnood

Shownieuws

Een verzameling Nederlandse artiesten van Surinaamse afkomst heeft maandag een nummer opgenomen ten behoeve van de slachtoffers van de watersnood in Suriname.

Surinaamse artiesten helpen na watersnood

Een verzameling Nederlandse artiesten van Surinaamse afkomst, onder wie Birgit Schuurman en rapper Negativ, heeft maandag een nummer opgenomen ten behoeve van de slachtoffers van de watersnood in Suriname. Dat heeft MTV Networks woensdag bekendgemaakt. De opbrengst van de single Long Watra, 'stromend water' in het Surinaams, wordt gestort op gironummer 797 van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Muziekzender The Box heeft tijdens de opnamen van het nummer een videoclip gemaakt. De clip wordt vanaf vrijdagavond uitgezonden. Vanaf 30 mei ligt de single Long Watra in de winkels.

Een van de initiatiefnemers van de actie is urban-artiest DJ Chuckie. Behalve Birgit Schuurman en Negativ werkten onder anderen Replay, Birget Lewis en Rocks van de rapformatie THC aan de single mee.

De door hevige regenval veroorzaakte overstromingen in Suriname hebben aan zeker drie mensen het leven gekost. Ongeveer 22 duizend mensen zijn dakloos geraakt. Op de meeste plaatsen daalt het water inmiddels. De Nederlandse hulpactie van de Samenwerkende Hulporganisaties heeft tot nu toe ongeveer een half miljoen euro opgebracht. Het geld wordt gebruikt voor noodhulp en wederopbouw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen