Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon teleurgesteld in minister Verdonk

Shownieuws

De bewondering van Gordon voor Rita Verdonk heeft een deuk opgelopen. "Het besluit om Hirsi Ali haar paspoort af te nemen, riekt naar een verkiezingsstunt."

Gordon teleurgesteld in minister Verdonk

De bewondering die Gordon had voor Rita Verdonk heeft schade opgelopen door de affaire-Hirsi Ali. Maandag liet de minister voor Vreemdelingenzaken weten dat politica Ayaan Hirsi Ali het Nederlanderschap niet hoort te hebben.

"Het besluit om Ayaan Hirsi Ali haar paspoort af te nemen, riekt naar ambtenarij en een verkiezingsstunt welke grote emotionele gevolgen hebben in onze samenleving", schrijft de 37-jarige volkszanger op zijn weblog. Vorige maand liet hij nog weten dat hij een grote fan was van de minister.

Gordon vindt dat Hirsi Ali wel degelijk thuishoort in Nederland. "Zij spreekt onze taal vloeiend en werd zelfs door volledig eigen inzet Kamerlid." Bovendien maakte de Somalische problemen binnen de islam bespreekbaar, vindt Gordon. "Zij durfde op te komen voor al diegenen die door dit geloof worden onderdrukt."

Desondanks blijft de zanger Verdonk bewonderen. Hij nodigt haar dan ook uit voor een van de Toppers-shows volgende week in de Amsterdam ArenA. "Maar om in oude Fortuyn-termen te spreken: vol is vol." De optredens zijn volledig uitverkocht, licht de manager van Gordon die kreet toe.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen