Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daniël Boissevain debuteert op de Parade

Shownieuws

Daniël Boissevain maakt dit jaar zijn debuut op de Parade. De acteur is in de zomer met een voorstelling te zien met de groep Ocobar op het theaterfestival.

Daniël Boissevain debuteert op de Parade

Daniël Boissevain maakt dit jaar zijn debuut tijdens het rondreizende theaterfestival de Parade. De 36-jarige acteur is in de zomermaanden te zien in een voorstelling van de groep Ocobar. Ook de acteurs Bart Oomen en Jeroen van Koningsbrugge zijn dit jaar te zien tijdens het festival.

De Parade gaat op 11 juni van start in het Rotterdamse Museumpark. Vanaf 7 juni staat het gezelschap in het Westenbroekpark in Den Haag en vanaf 21 juli in Park Nieuweroord/Mooreelsepark in Utrecht. Vanaf 4 juli doet de Parade het Martin Luther Kingpark in Amsterdam aan, waar het festival op 20 augustus de deuren sluit.

Op de Parade zijn jaarlijks opkomende theatermakers en bekende artiesten te zien. Tijdens deze editie gaan onder meer de oudgedienden Ellen ten Damme en Bob Fosko op herhaling. Op de Amsterdamse Parade staat een exclusief optreden van de Nederlandse groep Spinvis en dichter Simon Vinkenoog op het programma. Voor de kleintjes is er een Kinderparade.

Vrijdag wordt in het Theatermuseum in Amsterdam de tentoonstelling 'De Parade gaat vreemd' geopend. De expositie biedt een overzicht van de zestienjarige geschiedenis van de Parade. Ook is er een overzicht van vijf eeuwen circus en kermis in Nederland. Elke donderdag en zondag zijn ook enkele voorstellingen van de Parade te bezoeken tijdens de expositie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen