Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jovink geeft concert in luchtballon

Shownieuws

Jovink en de Voederbietels geven op 31 mei een concert vanuit een luchtballon. De Achterhoekse rockband hoopt op een vermelding in het Guinness Book of Records.

Jovink geeft concert in luchtballon

Jovink en de Voederbietels geven op 31 mei een concert vanuit een luchtballon. Dat laat de Achterhoekse rockband woensdag weten. Het doel van de actie is het verkrijgen van een vermelding in het Guinness Book of World Records voor het hoogste concert ooit. Tijdens het luchtoptreden presenteert de band zijn nieuwe single 'Harder'.

De ballon met de bandleden wordt gekoppeld aan twee andere ballonnen waarin ongeveer vijftien toeschouwers plaatsnemen. Bassist Gijs Jolink vindt de actie goed bij de band passen. "We zijn altijd in voor gekke dingen." Hij laat weten dat zanger Hendrik Jan Lovink hoogtevrees heeft, maar dat is volgens hem geen probleem. "In een ballon geldt dat niet", zegt Jolink.

'Harder' is de tweede single van het album 'Wakker worden', dat in maart verscheen. Het is de elfde cd van de groep. Jovink en de Voederbietels werden in 1992 opgericht in het dorpje Hummelo in de Achterhoek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen