Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daft Punk-film in Cannes in première

Shownieuws

'Daft Punk's electroma' gaat maandag in première op het filmfestival van Cannes. De speelfilm is geschreven door Daft Punk. De band speelt zelf de hoofdrol.

Daft Punk-film in Cannes in première

'Daft Punk's electroma' gaat maandag in première op het filmfestival van Cannes. De speelfilm is geschreven door Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter van Daft Punk. Het muziekduo omschrijft de film als een 'visuele reis met muziek'.

De twee spelen zelf de hoofdrol in de film. Het verhaal van 'Daft Punk's electroma' gaat over twee robots en hun ambitie menselijk te worden. Daft Punk speelde vier jaar geleden al met hetzelfde thema in de tekenfilm 'Interstella 5555'. Deze ging ook in Cannes in première.

Het Parijse duo bracht in 2001 het album Discovery uit. De videoclips van alle veertien nummers van die cd moesten samen 'Interstella 5555' vormen. Door tegenvallende verkoopcijfers mislukte het ambitieuze plan. Omdat de eerste singles niet verkochten, kwamen niet alle nummers op single uit. De tekenfilm werd hierop op de normale manier uitgebracht.

'Daft Punk's electroma' werd geregisseerd door Leiji Matsumoto. De Japanse regisseur werkte met Daft Punk ook aan 'Interstella 5555'. Het is nog niet bekend of de film ook in de Nederlandse bioscopen gaat draaien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen