Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ricky Martin vecht tegen kinderhandel

Shownieuws

Ricky Martin zet zich in voor de strijd tegen kinderhandel. Zijn Ricky Martin Foundation heeft een overeenkomst gesloten met een andere organisatie.

Ricky Martin vecht tegen kinderhandel

(Novum/AP) - Ricky Martin zet zich in voor de strijd tegen kinderhandel. Zijn Ricky Martin Foundation heeft een overeenkomst gesloten met de International Organization for Migration (IMO). Deze organisatie zet zich in voor de strijd tegen de uitbuiting van kinderen.

De 34-jarige Martin startte zijn stichting in 1996 om kinderen in nood te helpen. Met het 'People for children'-project werd gestreden tegen de handel in en uitbuiting van kinderen. Met de nieuwe overeenkomst breiden beide organisaties hun werk op dit gebied uit. "We hopen dat deze samenwerking zal leiden tot wereldwijde aandacht voor het probleem", zei de Puerto-Ricaanse popster tijdens het tekenen van de overeenkomst in de Spaanse hoofdstad Madrid.

De zanger wijst erop dat meer dan de helft van de slachtoffers van mensenhandel uit kinderen bestaat. "Zij worden onder meer gedwongen tot prostitutie, pornografie en slavenarbeid", verklaarde hij. "We zijn vastberaden om de uitbuiting van kinderen te stoppen."

Martin scoorde hits met nummers als 'Maria', 'Livin' la vida loca' en 'Shake your bon-bon'. Vorig najaar verscheen zijn album 'Life'. Voor de promotie van deze cd is Martin momenteel bezig met zijn Europese tournee. Op 24 april gaf hij een concert in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen