Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bruce Springsteen laat Heineken Music Hall kolken

Shownieuws

Bruce Springsteen heeft zijn fans tot grote extase gebracht in de Heineken Music Hall. De 56-jarige zanger speelde nummers van zijn Pete Seeger-coveralbum.

Bruce Springsteen heeft dinsdagavond zijn fans tot grote extase gebracht in de Heineken Music Hall. De 56-jarige zanger gaf voor een enthousiast publiek een concert in de popzaal in Amsterdam Zuid-Oost. Springsteen stond met zijn zestienkoppige band twee uur op het podium en speelde nummers van zijn onlangs verschenen Pete Seeger-coveralbum 'We shall overcome: The Seeger sessions'.

Springsteen betrad twintig minuten later dan gepland het podium van de Heineken Music Hall. Veel fans hadden zich al vroeg in de middag voor de zaal verzameld. Dranghekken voor de ingang zorgen dat alle bezoekers ordelijk naar binnen konden toen de deuren om 18.30 uur openzwaaiden. Toch bleken nog niet alle fans bij het geplande aanvangsuur van 20.00 uur al binnen.

De als rocker bekend geworden zanger speelde met zijn Seeger Sessions Band geheel akoestisch folk-, gospel- en bluesnummers uit het oeuvre van folklegende Pete Seeger. Seeger behoort met Woody Guthrie en Bob Dylan tot de meest invloedrijke folkmuzikanten van de vorige eeuw. De Springsteen-fans dansten en zongen de soms meer dan een eeuw oude nummers uitbundig mee. Springsteen moest het zingende publiek regelmatig het zwijgen opleggen om 'verder te kunnen met het volgende nummer'.

Naast de Seeger-covers speelde Springsteen ook enkele nummers uit zijn eigen oeuvre, waaronder 'My city of ruins' en een opvallend funky uitvoering van 'Johnny 99'. Ook gaf The Boss regelmatig zijn bekende kritische kijk op de huidige politieke situatie in de Verenigde Staten, onder meer in de aankondiging van het protestnummers 'How can a poor man stand such times and live?' en 'We shall overcome'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen