Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thailand knipt slotminuten uit Da Vinci Code

Shownieuws

Bioscoopbezoekers in Thailand krijgen het slot van The Da Vinci Code niet te zien. Een commissie heeft besloten de laatste tien minuten te schrappen.

Thailand knipt slotminuten uit Da Vinci Code

(Novum/AP) - Bioscoopbezoekers in Thailand krijgen het slot van The Da Vinci Code niet te zien. Een commissie heeft woensdag besloten de laatste tien minuten van de film te schrappen. Thaise kerkleiders hadden om deze vorm van censuur gevraagd omdat de film met Tom Hanks in de hoofdrol in hun ogen beledigend is. Filmproducent Columbia Pictures is tegen het besluit in beroep gegaan.

Gelovigen over de hele wereld nemen aanstoot aan het boek en de film. Sommige kerkleiders roepen op de film te boycotten. Het verhaal vertelt over een huwelijk tussen Jezus en Maria Magdalena dat tot nazaten heeft geleid. De slotconclusie dat deze nazaten nog steeds bestaan, moet volgens de Thaise commissie helemaal uit de film verdwijnen.

Het hoofdkantoor van Columbia Pictures in Los Angeles zegt er niet over te peinzen in de film te knippen. Wel gaf het toestemming een boodschap aan het begin van The Da Vinci Code te plaatsen waarin gezegd wordt dat de film gebaseerd is op fictie. Kerkleiders hadden hierom gevraagd.

De Chinese hoofdstad Peking had woensdag de première van The Da Vinci Code. De Chinezen waren daarmee eerder dan het Franse filmfestival in Cannes, waar de film woensdagavond te zien is. Vanaf donderdag is de verfilming van het boek van Dan Brown overal ter wereld in de bioscoop te zien.

Aan de populariteit van het boek The Da Vinci Code lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Woensdag werd bekend dat de paperback-versie van het boek in de afgelopen twee maanden drie miljoen keer is verkocht. Sinds de verschijning van de thriller zijn in totaal zestig miljoen exemplaren van The Da Vinci Code verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen