Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Marco Borsato moet naar het Songfestival'

Shownieuws

Marco Borsato moet voor Nederland deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Eric van Tijn vindt dat Nederland een 'toppper' naar het Songfestival moet sturen.

'Marco Borsato moet naar het Songfestival'

Marco Borsato moet voor Nederland deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Dat zegt Eric van Tijn woensdag in De Telegraaf. De producer, bekend van het duo Fluitsma & Van Tijn, vindt dat Nederland een 'toppper' naar het Songfestival moet sturen. Ook Idols-finalisten Floortje en Raffaëla zijn volgens hem een goede keuze.

Van Tijn voert met de NOS gesprekken om met zijn muzikale partner Jochem Fluitsma een nummer te produceren voor het Songfestival. De producer wil de tijd krijgen om een 'dijk van een songfestivalnummer' te componeren voor Nederland. Hij eist wel de volledige controle over de inzending. "We bemoeien ons niet alleen met het liedje, maar met álles. De kleding, de belichting, de camerastanden. En zeker met het geluid. Daar zijn we net zo goed in als de technici bij het Eurovisie Songfestival."

Het producersduo werkte al eerder voor een Nederlandse deelnemer aan het Songfestival. In 1993 schreven ze Vrede voor Ruth Jacott en in 1998 Hemel En Aarde voor Edsilia Rombley. Tijdens beide inzendingen ging er van alles mis, zegt Van Tijn. "Bij Edsilia mochten we niet eens haar vreselijke jurk zien tot aan de generale repetitie. We werden door de NOS echt weggehouden van het Eurovisieproductieteam, terwijl die mensen met één opmerking waarschijnlijk enorm geholpen waren."

Donderdag vindt in de Griekse hoofdstad Athene de halve finale van het Songfestival plaats. Voor Nederland strijdt Treble daarin voor een plaats in de finale van zaterdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen