Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frits Sissing moet wennen aan aandacht

Shownieuws

Frits Sissing moet nog wennen aan alle aandacht na zijn deelname aan 'Dancing with the stars'. "Het is nieuw voor mij dat gillende kinderen mijn naam roepen"

Frits Sissing moet wennen aan aandacht

Frits Sissing moet nog wennen aan alle aandacht die zijn deelname aan het tv-programma 'Dancing with the stars' heeft veroorzaakt. Dat vertelt de presentator aan Novum Nieuws. "Ik kwam vandaag een schoolklas tegen op straat. Die kinderen begonnen allemaal te gillen en mijn naam te roepen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Sissing presenteert het Avro-programma 'Opsporing verzocht'. Hij wilde met zijn deelname aan 'Dancing with the stars' laten zien dat hij meer in zijn mars heeft dan mensen denken. "Er was een eendimensionaal beeld van Frits Sissing. Mensen zagen mij als iemand die alleen maar 'Opsporing verzocht' kon presenteren in een net pak. Ik kan veel meer en dat heb ik hopelijk laten zien."

De 42-jarige presentator, die in de halve finale van de danswedstrijd werd uitgeschakeld met zijn danspartner Julie, heeft door het programma kunnen ruiken aan de entertainmentwereld. Dat bevalt hem goed. Hij vindt het echter niet slim om zich meteen op een nieuwe carrière te storten. "Je moet niet onmiddellijk een heel groot showprogramma willen doen, dat past niet. Je moet het langzaam ontwikkelen en ik moet ook nog een hele hoop leren."

Sissing is zich wel aan het oriënteren op nieuwe dingen. "Maar met kleine stapjes. Ik ben met mijn werkgever, de Avro, in gesprek over nieuwe programma's, dus er komt van alles aan." Eind deze zomer gaat hij samen met Tooske Ragas en Sipke Jan Bousema een programma over relaties presenteren.

Een voortzetting van zijn danscarrière behoort niet tot de toekomstplannen van Sissing. "Ik blijf voorlopig nog wel even met mijn danspartner Julie dansen, maar dat is omdat we nog wat presentaties moeten geven. Met mijn vrouw blijf ik echter wel gewoon lekker swingen op de discovloer."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen