Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uma Thurman koopt filmrechten Duitse bestseller

Shownieuws

Uma Thurman heeft samen met twee producenten de rechten gekocht van een Duitse bestseller. De actrice wil de film opnemen op diverse internationale locaties.

Uma Thurman koopt filmrechten Duitse bestseller

(Novum/AP) - Uma Thurman heeft met twee Duitse producenten de rechten gekocht van de bestseller 'De zwerm' van auteur Frank Schätzing. De 36-jarige Amerikaanse actrice is van plan om de film, samen met producenten Ica en Michael Souvignier, op te nemen op diverse internationale locaties. Dat maakte de Duitse uitgever van het boek dinsdag bekend.

Frank Schätzing noemt het drietal een 'ideale en uitgelezen groep' om de film tot een internationaal succes te maken. "We hebben dezelfde visie", verklaart de Duitse auteur zijn enthousiasme. Volgens Schätzing hebben meerdere grote filmstudio's en producenten de afgelopen tijd meegedongen naar de rechten van zijn boek.

De thriller 'De zwerm' verscheen in 2004. In Duitsland zijn meer dan 500 duizend exemplaren verkocht. Het verhaal gaat over twee wetenschappers die enkele mysterieuze natuurverschijnselen ontdekken. In hun zoektocht naar de oorzaak komen ze een wereldwijde ecologische ramp op het spoor. Het boek is vertaald in achttien talen. Schätzing is naast schrijver directeur van zijn eigen reclamebureau.

Uma Thurman heeft nog nooit eerder een film geregisseerd of geproduceerd. De actrice is onder meer bekend van haar rollen in de films Pulp Fiction (1994), Kill Bill: Vol. 1 (2003) en Kill Bill: Vol. 2 (2004) van Quentin Tarantino. Thurman staat bekend als de muze van deze regisseur. Het is niet bekend voor wanneer de opnamen voor de verfilming van 'De zwerm' staan gepland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen