Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madame Tussauds gaat mee in rage Da Vinci Code

Shownieuws

Madame Tussauds in Amsterdam doet mee aan de hype die het boek The Da Vinci Code heeft veroorzaakt. Bezoekers kunnen zich begeven in de wereld van de thiller.

Madame Tussauds gaat mee in rage Da Vinci Code

Madame Tussauds in Amsterdam doet mee aan de hype die het boek The Da Vinci Code van Dan Brown heeft veroorzaakt. Bezoekers van het wassenbeeldenmuseum kunnen zich vanaf woensdag begeven in de wereld van de thriller. Televisiepresentator Frits Sissing opende dinsdag de expositie 'Mona Lisa in Tussauds The Da Vinci Code'.

In het museum worden enkele zaken uit het boek uitgelicht. Zo is speciaal voor de expositie een wassenbeeld van Mona Lisa gemaakt, naar het schilderij van Leonardo da Vinci. Ook is een levensgrote afbeelding van diens tekening 'De man van Vitruvius' te zien. Door middel van een spel kunnen bezoekers in de verschillende theoriën duiken over de identiteit van Mona Lisa.

De roman The Da Vinci Code verscheen in 2003. Inmiddels zijn meer dan veertig miljoen exemplaren van het boek verkocht. De thriller gaat over een eeuwenoud mysterie dat in de Mona Lisa verborgen ligt. In het boek worden aspecten van de christelijke geloofsleer in twijfel getrokken. Dat leverde schrijver Dan Brown stevige kritiek op uit religieuze hoek. De boekverfilming, met Tom Hanks in de hoofdrol, wordt donderdag wereldwijd uitgebracht. Voor de release van de film bestaat veel media-aandacht.

De Amsterdamse vestiging van Madame Tussauds vindt het logisch dat het wassenbeeldenmuseum aandacht besteedt aan The Da Vinci Code. "Madame Tussauds staat voor beroemde mensen en dingen die hen beroemd heeft gemaakt", verklaart directeur Kees Klesman. "Als je kijkt naar The Da Vinci Code, dan gaat het verhaal alleen maar over beroemde mensen, beroemde plekken en beroemde dingen. Vandaar dat we hebben gekozen voor deze set", zei hij bij de opening van de tentoonstelling. "Het sluit perfect aan bij ons museum."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen