Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elf nominaties voor musical Oprah Winfrey

Shownieuws

Oprah Winfreys musical The Color Purple is dinsdag genomineerd voor elf Tony Awards. De Tony is de belangrijkste prijs in het Amerikaanse theater.

Elf nominaties voor musical Oprah Winfrey

(Novum/AP) - De musical The Color Purple is genomineerd voor elf Tony Awards. De door Oprah Winfrey geproduceerde voorstelling maakt onder meer kans op de prijzen in de categorieën 'beste musical' en 'beste muziek'. Dat is dinsdag bekendgemaakt. De Tony is de belangrijkste prijs in het Amerikaanse theater.

Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige roman van Alice Walker. In 1985 speelde Winfrey een rol in de verfilming van het boek. Het verhaal gaat over Celie, een zwart meisje in de arme zuidelijke staat Georgia. Zij wordt verkracht door haar vader, baart twee kinderen en wordt jarenlang onderdrukt door haar man. De film leverde de Amerikaanse talkshowpresentatrice een nominatie op voor een Oscar.

Winfrey heeft zelf meer dan één miljoen dollar (ruim 779 duizend euro) bijgedragen aan de kosten van de musical, die in totaal een budget heeft van ongeveer tien miljoen dollar (ongeveer 7,7 miljoen euro).

Alleen The Drowsy Chaperone is vaker genomineerd dan The Color Purple. Deze komische musical maakt kans op dertien trofeeën.

De winnaars van de Tony's worden op 11 juni bekendgemaakt. Het is voor de zestigste keer dat de Broadway-prijzen worden uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen