Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bono maakt krant vol engagement

Shownieuws

Bono was de hoofdredacteur van de Britse krant The Independent van dinsdag. Dat leidde tot verhalen over armoede, het broeikaseffect en over aids in Afrika.

Bono maakt krant vol engagement

(Novum/AP) - U2-voorman Bono was de hoofdredacteur van het Britse dagblad The Independent van dinsdag. Dat leidde tot verhalen over armoede, het broeikaseffect en over hiv en aids in Afrika. De voorpagina kopte: "Geen nieuws vandaag", met als voetnoot: "Alleen stierven vandaag 6.500 Afrikanen aan een ziekte die te voorkomen en te behandelen is."

De helft van de opbrengst van de krant gaan naar Red, de organisatie waarmee de 46-jarige popster onder meer aids in Afrika probeert te bestrijden. In een redactioneel commentaar riep Bono de lezers op Red te steunen.

Ook zanger en activist Bob Geldof schreef een artikel voor de krant. Stella McCartney, modeontwerpster en dochter van Beatle Paul, interviewde collega-ontwerper Giorgio Armani. U2-gitarist The Edge schreef een stuk over de wederopbouw van New Orleans door musici na de orkaan Katrina. Condoleezza Rice, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, had een lijst samengesteld met haar tien favoriete muziekstukken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen