Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jodie Foster haalt uit naar Amerikaanse regering

Shownieuws

Jodie Foster heeft forse kritiek geuit op het beleid van de Amerikaanse regering. De actrice vindt dat de VS de steun van andere landen heeft verspild.

Jodie Foster haalt uit naar Amerikaanse regering

(Novum/AP) - Jodie Foster heeft forse kritiek geuit op het beleid van de Amerikaanse regering. De 43-jarige Amerikaanse actrice vindt dat de Verenigde Staten de steun en sympathie van andere landen na de aanslagen op 11 september 2001 hebben 'verspild'.

Ook bekritiseerde de actrice haar overheid vanwege de 'desastreuze en schandelijke' manier waarop is omgegaan met de slachtoffers van de orkaan Katrina. Foster sprak maandag op een afstudeerceremonie aan de universiteit van Pennsylvania.

De filmster daagde de afgestudeerden in de zaal uit om het beleid van de Verenigde Staten in de toekomst te veranderen. De actrice, die Engelse literatuur studeerde aan de prestigieuze universiteit Yale, ontving tijdens de bijeenkomst een eredoctoraat. Hoewel haar komst op voorhand met enige scepsis werd begroet, kreeg ze na haar toespraak een staande ovatie.

Foster is onder meer bekend van rollen in de films 'Taxi driver' (1976), 'The accused' (1988) en 'The silence of the lambs' (1991). Voor deze laatste twee films won ze een Oscar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen