Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Woning Elvis Presley via eBay verkocht

Shownieuws

Een woning die Elvis Presley in 1956 in Memphis heeft gekocht, is via de veilingsite eBay verkocht. Een gepensioneerde brandweerman betaalde 900 duizend dollar.

Woning Elvis Presley via eBay verkocht

(Novum/AP) - Een woning die Elvis Presley in 1956 in Memphis heeft gekocht, is via de veilingsite eBay verkocht aan de hoogste bieder. De gepensioneerde brandweerman Peter Gleason uit New York legde vlak voor het verstrijken van de deadline maandag 905.100 dollar (ruim 705 duizend euro) neer voor de ranch.

Gleason wil het huis met een Israëlische zakenpartner in de originele staat terugbrengen en openstellen voor publiek. Hij wil het werk van de huidige eigenaars voortzetten. "Uiteindelijk moet het huis een van de bekendste musea van de Verenigde Staten worden."

Presley kocht de woning met een oppervlakte van 270 vierkante meter aan Audubon Drive van het eerste geld dat hij als zanger verdiende. Hij woonde er een jaar met zijn ouders en grootmoeder. De zanger verhuisde naar Graceland toen fans zijn privacy regelmatig schonden en de politie de woning moest beveiligen.

In 1998 betaalden Mike Freemand en Cindy Hazen 180 duizend euro voor de woning. De veiling op eBay leverde volgens hen sinds 14 april 225 duizend bezoekers opvan wie 71 mensen een bod uitbrachten.

Onlangs werd bekend dat het landgoed Graceland een nationaal monument wordt in Amerika. Op de ongeveer 2500 nationale monumenten tellende lijst staan onder meer het Texaanse Alamo, Pearl Harbor, het Witte Huis en Mount Vernon, het landgoed van president George Washington. Alle monumenten op de lijst zijn volgens het ministerie van binnenlandse zaken plaatsen die voor alle Amerikanen van belang zijn.

In 1956 brak Elvis 'the pelvis' door met het nummer 'Heartbreak hotel'. De legendarische rock-'n-roller speelde verder in tal van muziekfilms. Hij overleed in 1977 op 42-jarige leeftijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen