Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit straalt feest uit

Shownieuws

Jan Smit houdt wel van een feestje. "Ik straal feest uit." Hij heeft een goed beeld van een geslaagd feest. "Met wat drank, goede muziek en leuke mensen."

Jan Smit straalt feest uit

Jan Smit houdt wel van een feestje. "Ik straal feest uit", noemt de zanger het zelf. Hij heeft een goed beeld van een geslaagd feest. "Met wat drank om me extra te stimuleren, goede muziek en natuurlijk heel veel leuke mensen."

Smit nam maandag in zijn woonplaats Volendam de eerste cd van 'Tros Muziekfeest op het plein' in ontvangst uit handen van Radio 2-presentator Daniël Dekker. Op het album staan liedjes die op de muziekfeesten ten gehore zijn gebracht, zoals Smits hit 'Hoe kan ik van je dromen'.

Zangeres Belle Perez ziet het album, waarop haar hitsingle 'El mundo bailando' staat, als een weerspiegeling van het televisieprogramma. "Dan weet je dus dat dit een echt superschijfje is", vat ze de cd samen. "De grote kracht ervan is dat alle genres voorbijkomen en dat de muziek voor alle leeftijden leuk is."

Ook Perez is overigens een feestbeest, zegt ze zelf. "Ik sla een feestje niet af, hoewel het af en toe lastig is als je drie à vier keer per weekeinde op het podium staat. Maar je moet genieten van het leven: morgen kan het allemaal weer voorbij zijn."

Het Tros Muziekfeest is met gemiddeld 1,5 miljoen kijkers per uitzending één van de populairste muziekprogramma's op de Nederlandse televisie. Smit en Perez presenteren de show.

Op de cd, de eerste van een reeks, staan meezingers van onder anderen René Riva, Marianne Weber, Laura Lynn, BZN en Jannes. Maandag werd niet het eerste exemplaar van de cd overhandigd. Vorige week zijn al elfduizend exemplaren aan winkels geleverd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen