Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pharrell Williams vergelijkt zichzelf met Spielberg

Shownieuws

Pharrell Williams wil voor de muziekwereld zijn wat Steven Spielberg is voor de filmwereld. Hij wil zijn kennis op een vergelijkbare manier overbrengen.

Pharrell Williams wil voor de muziekwereld zijn wat Steven Spielberg is voor de filmwereld. De 33-jarige hiphopproducer en artiest zegt dat in de Amerikaanse krant USA Today.

Williams kijkt op naar de 59-jarige filmmaker en beschouwt hem als een mentor. Hij probeert zijn kennis over te brengen op de artiesten met wie hij samenwerkt, zoals Spielberg dat volgens hem bij zijn acteurs doet. "Ik geniet van mijn beroep en heb de ambitie een soort Spielberg te zijn voor mijn artiesten."

Williams is succesvol als producer van onder anderen Justin Timberlake, Kelis en Snoop Dogg, maar streeft ernaar zijn muzikanten nog beter te sturen. "Door ze goed te coachen wil ik het beste in mijn artiesten naar boven halen." Zijn solowerk raakt hierdoor soms wat op de achtergrond, zegt Williams. De afgelopen maanden had de ambitieuze producer het zo druk, dat hij geen tijd had om aan zijn debuutalbum te werken. Dat album, 'In my mind', verschijnt in september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen