Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bløf opent 'eerlijk' restaurant in Amsterdam

Shownieuws

Bløf verricht in september de opening van het restaurant Umoja in Amsterdam. De bandleden ondersteunen het gedachtegoed van het restaurant.

De Zeeuwse popgroep Bløf verricht in september de opening van het restaurant Umoja in Amsterdam. De bandleden ondersteunen het gedachtegoed van het restaurant, dat een beter leefmilieu voorstaat. Dit meldt de eigenaar van het restaurant, Frank van der Zande, dinsdag.

Begin maart bracht Bløf het album 'Umoja' uit. De band werkte daarvoor samen met artiesten uit verschillende werelddelen. Bløf wilde met de plaat de aandacht vestigen op problemen in de Derde Wereld, zoals aids en het gebrek aan schoon drinkwater. Het album inspireerde Van der Zande tot de oprichting van een restaurant met 'eerlijke producten'. Het rookvrije restaurant zal biologische en ecologische producten gebruiken. "Ik wil zo dicht mogelijk bij de bron inkopen, zodat boeren echt profiteren van hun werk", zegt Van der Zande.

In september reist Bløf ook naar Marokko om daar een nieuw nummer op te nemen. Ongeveer 75 fans kunnen meereizen met de band om de totstandkoming van het nummer mee te maken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen