Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Cruise wint strijd om eigen domeinnaam

Shownieuws

Tom Cruise heeft de website tomcruise.com bemachtigd. De pagina werd beheerd door een internetpiraat die er advertenties plaatste. Cruise vond dat misleidend.

Tom Cruise heeft de website tomcruise.com bemachtigd. Eerder werd de webpagina beheerd door internetpiraat Jeff Burgar, die de site sinds 1996 gebruikte om er advertenties op te plaatsen. De Amerikaanse filmster stapte naar de rechter, die hem zijn domeinnaam heeft toegewezen. Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

Cruise, die verloofd is met actrice Katie Holmes, wil de website zo graag hebben omdat de internetpagina zijn fans zou misleiden. Wie op de site terechtkwam, werd doorgestuurd naar Celebrity1000.com, waar producten worden aangeboden die geen enkele relatie hebben met de acteur. De rechter is verbonden aan de World Intellectual Property Organisation, een internationale organisatie die onder meer het domeinrecht van individuen beschermt. Hij stelde de acteur in het gelijk.

Beroemdheden als Céline Dion, Pamela Anderson en Kevin Spacey gingen de 44-jarige 'Mission: impossible'-acteur met succes voor in het gevecht om hun domeinnaam. Het is niet bekend of Tom de site gaat gebruiken. Wie nu naar de site surft, krijgt een wit scherm te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen