Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alicia Keys opent aidsgala

Shownieuws

Alicia Keys treedt volgende maand op tijdens de opening van een internationale aidsconferentie in Toronto. Richard Gere en Bill Clinton houden een toespraak.

Alicia Keys treedt volgende maand op tijdens de opening van een internationale aidsconferentie in het Canadese Toronto. Acteur Richard Gere en de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton maken deel uit van de rij beroemdheden die tijdens de zesdaagse conferentie een toespraak houden. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar organisaties die zich inzetten voor de bestrijding van de virusziekte.

Keys maakt zich regelmatig hard voor aidsbestrijding. De 25–jarige Amerikaanse zangeres nam onlangs een single op met U2-leadzanger Bono. De opbrengst van dat nummer gaat naar Keep A Child Alive, een hulporganisatie die door hiv en aids getroffen families in Afrika van medicijnen voorziet. Ook de rockgroep The Barenaked Ladies geeft in Toronto een optreden weg.

Organisator Andrew Pringle, topman van de Canadian Foundation for Aids Research, verwacht veel van de conferentie. "Het belooft een geslaagd evenement te worden. Hopelijk lukt het ons om met deze grote namen de aandacht te vestigen op het aidsprobleem in Afrika en de rest van de wereld."

Het evenement gaat op 13 augustus van start. De conferentie wordt afgesloten met een toespraak van Microsoft-topman Bill Gates en zijn vrouw Melinda. De softwaremagnaat heeft een groot deel van de financiering van het evenement voor zijn rekening genomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen