Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hitte en WK drukken omzet bioscopen niet

Shownieuws

Nederlandse bioscopen hebben tot afgelopen weekeinde ongeveer dezelfde omzet behaald als in dezelfde periode vorig jaar. De hitte en het WK hadden geen invloed.

Twee hittegolven en het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland hebben niet verhinderd dat dit jaar tot nu toe evenveel bioscoopkaartjes zijn verkocht als gebruikelijk. Tot het afgelopen weekeinde hebben Nederlandse bioscopen en filmtheaters nagenoeg dezelfde omzet behaald als in dezelfde periode vorig jaar', bijna 75 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC).

Het voetbalspektakel zorgde er aanvankelijk voor dat de verkoop van bioscoopkaartjes terugliep, maar de releases van 'Pirates of the Caribean: dead man's chest', 'Cars' en 'Over the hedge' zorgden ondanks het extreem warme weer voor een ommekeer. Voorzitter Wilco Wolfers van brancheorganisatie NFC concludeert daaruit dat filmliefhebbers de bioscoop ook met mooi weer weten te vinden.

De vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn positief, met films als 'Miami vice', Superman returns' en 'Casino royale' op het programma. Daarnaast kijkt de bioscoopsector uit naar de nieuwe Nederlandse films die dit jaar uitkomen, zoals 'Zwartboek', 'Wild romance' en 'Kruistocht in spijkerbroek'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen