Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film met Scarlett Johansson opent festival Venetië

Shownieuws

'The black dahlia', de thriller met Scarlett Johansson, is de openingsfilm van het filmfestival van Venetië. De film dingt ook mee naar de Gouden Leeuw.

'The black dahlia', de thriller met Scarlett Johansson in de hoofdrol, is de openingsfilm van de 63e editie van het filmfestival van Venetië. Het festival vindt van 30 augustus tot en met 9 september plaats op het eilandje Lido. De film wordt geregisseerd door Brian de Palma, bekend van films als 'Scarface', 'Carrie', 'The untouchables' en 'Mission: impossible'.

Het verhaal van 'The black dahlia' is gebaseerd op de gelijknamige roman van James Ellroy, de schrijver van 'LA confidential'. Het boek is op zijn beurt een weerspiegeling van een echt gebeurd verhaal over de moord op een actrice in het Los Angeles van de jaren veertig.

Behalve voor de 21-jarige Johansson zijn in de film belangrijke rollen weggelegd voor Josh Hartnett, Aaron Eckhart en Hilary Swank. 'The black dahlia' dingt mee naar de Gouden Leeuw, de prijs voor de beste film van het festival. Vorig jaar was 'Brokeback mountain' de winnaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen