Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Celstraf voor stiekem filmen Michael Jackson

Shownieuws

De man die in het geheim beeldopnamen zou hebben gemaakt van Michael Jackson is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden.

Celstraf voor stiekem filmen Michael Jackson

(Novum/AP) - De man die ervan wordt verdacht twee jaar geleden in het geheim beeldopnamen te hebben gemaakt van Michael Jackson in diens privévliegtuig is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden. Ook moet hij zich een halfjaar laten opnemen in een afkickkliniek voor alcohol- en drugsverslaafden en wacht hem een boete van 790 euro. Dat heeft een Amerikaanse rechter maandag bepaald.

De veroordeelde man, Arvel Jett Reeves, was eigenaar van het bedrijf dat het door Jackson gehuurde vliegtuig moest onderhouden. Hij zou twee digitale videocamera's hebben geïnstalleerd in het toestel waarmee de popster naar Santa Barbara vloog om mee te werken aan een onderzoek naar zijn vermeende kindermisbruik. Daarvan werd de 'King of Pop' vorig jaar juni vrijgesproken.

Reeves zou zijn geholpen door Jeffrey Borer, de eigenaar van het bedrijf dat het vliegtuig verhuurde. Eerder dit jaar bekenden de mannen schuld. Borer gaf toe de beeldopnamen te hebben gemaakt met de bedoeling ze voor veel geld aan de media te verkopen. Het is onbekend wat er precies op de beelden is te zien. Ook zit er geen geluid bij, omdat de microfoontjes niet juist waren geïnstalleerd. De uitspraak tegen Borer is in september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen