Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Danny de Munk zet zich in voor zwakkeren

Shownieuws

Danny de Munk heeft het startsein gegeven voor een campagne van de Zonnebloem. Deze vrijwilligersorganisatie zet zich in voor ouderen, zieken en gehandicapten.

Danny de Munk zet zich in voor zwakkeren

Danny de Munk heeft het startsein gegeven voor een publiekscampagne van vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem. Dat deed de 36-jarige zanger en acteur maandag in bloemenpark de Keukenhof in Lisse door het planten van zonnebloempitten en het oplaten van een reusachtige zonnebloemballon.

De publiekscampagne van de Zonnebloem loopt tot en met september en bestaat uit tv-spotjes en advertenties in dag- en weekbladen, waarin Danny de Munk de hoofdrol speelt. Ook worden de komende weken miljoenen zonnebloempitten verspreid onder vrijwilligers, donateurs, scholen, winkels en gemeenten. De campagne wordt afgesloten met de Zonnebloemweek begin september. Tijdens deze week worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een landelijk debat over eenzaamheid.

Danny de Munk is al jaren actief voor de Zonnebloem. In het seizoen 2003-2004 speelde hij in de theatertournee van de organisatie. De voorstellingen werden opgevoerd voor een publiek van zieken en gehandicapten. Vanaf augustus doet De Munk mee aan de nieuwe theatertournee van de vrijwilligersorganisatie.

De Munk vindt het 'heel erg dat in Nederland mensen aan de zijlijn staan'. "Ouderen, zieken en gehandicapten kunnen soms echt eenzaam zijn", verklaart de zanger en acteur zijn betrokkenheid tegenover Novum Nieuws. "We kijken soms te veel naar de problemen in het buitenland, terwijl het in eigen land ook niet altijd perfect gaat."

De ruim 38 duizend medewerkers van de Zonnebloem brengen jaarlijks meer dan één miljoen bezoekjes aan mensen met een fysieke beperking, zoals gehandicapten en ouderen. Ook organiseert de vrijwilligersorganisatie uitstapjes en aangepaste vakanties voor mensen met een beperking.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen