Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radiohead-zanger Thom Yorke gaat solo

Shownieuws

Thom Yorke brengt op 10 juli het soloalbum The Eraser uit. In een brief aan de Radiohead-fanclub W.A.S.T.E. zegt Yorke niet uit de Engelse groep te stappen.

Thom Yorke brengt op 10 juli zijn album The Eraser uit. De zanger van Radiohead wil zijn cd liever niet als solo bestempelen. In een brief aan de Radiohead-fanclub W.A.S.T.E. verklaart Yorke ook dat er absoluut geen sprake van is dat hij de Engelse band verlaat.

"Ik ben geen verrader die de band de rug toekeert", schrijft Yorke. "Ik wil daar ook niets over horen." Het maken van een soloalbum is iets dat al jaren 'kriebelt', verklaart de 37-jarige zanger. De productie van het nieuwe Radiohead-album zou door het maken van The Eraser geen vertraging hebben opgelopen.

The Eraser verschijnt bij XL Recordings en is geproduceerd door Nigel Godrich. Yorke werkte eerder met hem samen op de Radiohead-albums The Bends, OK Computer, Kid A, Amnesiac en 'Hail to the thief'. Godrich produceerde in het verleden ook albums voor onder meer Paul McCartney, U2, Travis, Beck, R.E.M. en Air.

Radiohead werkt aan de opnamen van een nieuw album, dat later dit jaar moet verschijnen. Dinsdagavond speelde de band in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Het tweede optreden, gepland voor woensdag, werd afgelast vanwege het overlijden van de moeder van drummer Phil Selway. Dat concert is verplaatst naar 28 augustus.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen