Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen royalties voor bassist Bob Marley

Shownieuws

Aston Barrett, bassist van Bob Marley, heeft geen recht op negentig miljoen euro aan royalties die hij beweert tegoed te hebben. Dat heeft de rechtbank bepaald.

Geen royalties voor bassist Bob Marley

Aston Barrett, bassist van Bob Marley, heeft geen recht op negentig miljoen euro aan royalties die hij beweert tegoed te hebben. Dat heeft een rechtbank in Groot-Brittannië maandag bepaald, meldt de BBC. Barrett, die 52 kinderen heeft, had een rechtszaak aangespannen tegen platenmaatschappij Island Records en de nazaten van Marley.

Barrett verklaarde dat hij en zijn broer Carlton, de drummer van de band, geen geld meer hebben gekregen na de dood van Marley in 1981. Carlton Barrett werd in 1985 vermoord. De broers Barrett speelden op meerdere albums van Bob Marley and the Wailers. Ze zijn onder meer te horen op 'Natty dread', 'Rastaman vibration' en 'Babylon by bus'.

Tijdens de rechtszaak voerde Marley's weduwe Rita aan dat de broers als achtergrondmuzikanten werden beschouwd en niet als lid van The Wailers. Ze zouden daarom geen recht hebben op een percentage van de opbrengst van muziekverkopen. Wel gaf ze toe dat de gebroeders Barrett de groep een 'unieke sound' hebben bezorgd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen