Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Reünieconcert Urban Dance Squad op Lowlands

Shownieuws

Urban Dance Squad is een van de opvallende namen die dit jaar acte de présence geven op Lowlands. De Nederlandse groep ging zes jaar geleden uit elkaar.

Urban Dance Squad is een van de opvallende namen die dit jaar acte de présence geven op Lowlands. De Nederlandse groep ging zes jaar geleden uit elkaar en geeft deze zomer weer enkele optredens. Andere grote namen dit jaar zijn Massive Attack, Arctic Monkeys, Muse en Anouk.

Van Urban Dance Squad verschijnt deze zomer een verzamelalbum. De Nederlandse band, die in de jaren negentig internationaal furore maakte met een combinatie van rock, funk, rap, hardcore en blues, besloot voor deze gelegenheid op enkele zomerfestivals op te treden.

Het geplande concert van Audioslave op A Campingflight To Lowlands Paradise gaat niet door, maakte concertorganisator Mojo maandag bekend. De Amerikaanse rockgroep heeft de gehele Europese tournee afgelast. Dit bericht kwam te laat om Audioslave uit de binnenkort te verschijnen advertenties van Lowlands te halen.

De vorig jaar voor het eerst georganiseerde Lowlands University, met gastcolleges van bekende wetenschappers en politici, gaat wegens succes herhaling. Vorig jaar gaven Ruud Lubbers en Wubbo Ockels voor een bomvolle zaal een lezing tijdens het popfestival. Het is nog niet bekend wie dit jaar een gastcollege geven. Ook het politieke discussieprogramma Coolpolitics is weer van de partij.

De veertiende editie van Lowlands wordt van 18 tot en met 20 augustus gehouden op het terrein van Walibi World in Biddinghuizen. De voorverkoop is al van start gegaan. Het popfestival trekt jaarlijks ongeveer 55 duizend bezoekers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen