Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Garland Jeffreys houdt van Holland

Shownieuws

Nederland heeft bij Garland Jeffreys een speciaal plekje in zijn hart. Zijn Nederlandse platenlabel maakte in 1979 van het nummer Matador een grote hit.

Nederland heeft bij Garland Jeffreys een speciaal plekje in zijn hart. Een Nederlandse medewerkster van platenmaatschappij A&M zorgde er in 1979 voor dat het nummer Matador uitgroeide tot de grootste hit van de Amerikaanse zanger. De Amerikaanse vestiging had de single en het bijbehorende album American Boy & Girl juist afgewezen. "Ze vonden de plaat verschrikkelijk", vertelt Jeffreys aan Novum Nieuws.

Jeffreys was bijzonder teleurgesteld door de kritiek die hij van zijn werkgever kreeg op zijn nieuwe album en wilde het label de rug toekeren. Een onverwacht telefoontje van een medewerkster van de Nederlandse vestiging van A&M weerhield hem daarvan. "Ze vroeg of ik naar Europa wilde komen om het album te promoten, omdat ze het fantastisch vond. American Boy & Girl werd daarop een groot succes in Europa en Matador werd een enorme hit. In de Verenigde Staten wilde A&M toen opeens verder met mij."

Bij de zanger kan Nederland sindsdien niet meer stuk. "Ik ben nederig tegen elke Nederlander die ik tegenkom en maak een grote buiging voor hem", lacht Jeffreys. Hij noemt een concert van twintig jaar terug in de Amsterdamse popzaal Paradiso zijn beste ooit. "We speelden die avond veel nummers van mijn doorbraakalbum Ghost Writer. Als laatste nummer speelden we Cool Down Boy. Toen we in de kleedkamer zaten, bleef het publiek tien minuten lang verder zingen en stampen. Zo'n ervaring met het publiek vergeet je nooit. Dat is zelfs beter dan seks."

Van Garland Jeffreys verscheen vorige week het verzamelalbum I'm Alive bij Universal. De zanger is op 25 juni te zien op Parkpop in Den Haag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen