Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Schnitzelparadijs' wint prijs in Japan

Shownieuws

De Nederlandse film 'Het schnitzelparadijs' heeft op het Japanse Skip City International D-Cinema Festival een prijs gewonnen. Die was voor het beste scenario.

De Nederlandse film 'Het schnitzelparadijs' heeft op het Japanse Skip City International D-Cinema Festival de prijs gewonnen voor het beste scenario. Dat meldt de producent, Lemming Film. Het festival speelt wereldwijd een belangrijke rol bij het promoten van nieuwe ontwikkelingen in de filmindustrie. Marco van Geffen schreef het scenario.

De film gaat over een jonge Marokkaanse jongen, Nordip, met een veelbelovende toekomst. Nordip wil niet aan de verwachtingen van zijn vader voldoen en neemt een zomerbaantje als afwashulp in restaurant De Blauwe Gier. Nordip wordt verliefd op Agnes, de dochter van de restauranteigenaar.

Acteur Mounir Valentyn is te zien in de hoofdrol als de Marokkaanse jongen Nordip. Bracha van Doesburg speelt de rol van de dochter van de eigenaar van het restaurant.

Eerder won de speelfilm een Gouden Kalf voor de beste mannelijke bijrol op het Nederlands Filmfestival van vorig jaar. 'Het schnitzelparadijs' is geregisseerd door Martin Koolhoven en is gebaseerd op de gelijknamige succesvolle roman van Khalid Boudou. De film was vorig jaar te zien in de bioscoop. Met 356 duizend bezoekers was 'Het schnitzelparadijs' een succes.

Valentyn was onder meer te zien in enkele afleveringen van de televisieserie 'Gooische vrouwen'. Bracha van Doesburgh had een rol in de film 'Vet hard'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen