Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gijs Staverman gewond op Zwarte Cross

Shownieuws

Gijs Staverman heeft een hersenschudding opgelopen in een quadrace met andere BN'ers op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Staverman vloog uit de bocht.

Presentator Gijs Staverman heeft zondag meerdere verwondingen opgelopen in een race op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Op het muziek- en motorcrossfestival namen BN'ers het tegen elkaar op in een quadrace.

Staverman vloog met zijn quad uit de bocht en liep onder meer een hersenschudding op. Daarnaast had hij flinke last van zijn ribben en nek. Ook scheurde de broek van de presentator. Staverman moet vanwege zijn hersenschudding 's nachts elke twee uur wakker gemaakt worden, vertelde de presentator na een bezoek aan de dokter.

Verschillende bekende Nederlanders namen deel aan de race op het festival in de Achterhoek, onder wie Arie Boomsma, Peggy Vrijens en Wouter van der Goes. "Dit is de eerste keer dat ik op een quad rij", zei Boomsma. "Dus het is eigenlijk totaal onverantwoord. Maar ik vind het hier erg leuk, omdat dit festival zo'n boerenpuurheid heeft." Ook voor actrice Peggy Vrijens was het de eerste keer dat ze op een quad reed. "Ik ben wel bang dat ik op m'n gezicht ga en dan iets breek." Vrijens kwam echter ongehavend over de finish en werd tweede. Arie Boomsma mocht zich de winnaar noemen van de BN'ers-klasse.

De tiende editie van de Zwarte Cross was met tachtigduizend bezoekers in drie dagen een groot succes. Vorig jaar waren er 55 duizend bezoekers. De BN'ers vinden de race voor herhaling vatbaar. Zelfs Staverman is volgend jaar weer van de partij. "Als ik dan beter ben race ik weer mee", lachte de presentator. "Maar nu ga ik eerst naar huis, ik moet even rust hebben."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen