Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Pirates' nog steeds best bezochte film

Shownieuws

'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' heeft dit weekeinde de koppositie in de Amerikaanse boxoffice vastgehouden. Hij heeft al 253 miljoen opgebracht.

(Novum/AP) - 'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' heeft dit weekeinde de koppositie in de Amerikaanse boxoffice vastgehouden. Disney's ongekend succesvolle piratenfilm staat nu al voor de derde achtereenvolgende week op de eerste positie in de lijst van films met de hoogste omzet. Deze week behaalde de film een omzet van 27 miljoen euro, waarmee de totale omzet uitkomt op 253 miljoen. Met deze prestatie heeft 'Dead man's chest' in drie weken evenveel opgebracht als voorganger 'Pirates of the Caribbean' uit 2003 in zes maanden.

Johnny Depp en zijn piratenvrienden wisten deze week bovendien de concurrentie van een aantal nieuwe films te weerstaan. De geanimeerde spookfilm 'Monster house' debuteerde deze week op de tweede plaats, met een opbrengst van achttien miljoen euro. 'Monster house' draait om een groep kinderen die avonturen beleeft in het mysterieuze huis van de buurman. De film is vanaf 3 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.

Op de derde plaats staat het sprookje 'Lady in the water'. De film is geregisseerd door M. Night Shyamalan, bekend van onder meer 'The sixth sense'. In de film komt het karakter van Bryce Dallas Howard erachter dat een waternimf in zijn privé-zwembad woont. 'Lady in the water' komt op 1 augustus in de Nederlandse bioscopen.

In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar is het aantal bioscoopbezoeken in de Verenigde Staten met bijna vier procent toegenomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen