Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Will Smith loopt tocht tegen geweld

Shownieuws

Will Smith heeft dit weekeinde in zijn geboortestad Philadelphia meegelopen in een tocht tegen geweld. Daar werden vorig jaar zeker 380 mensen vermoord.

(Novum/AP) - Will Smith heeft dit weekeinde in zijn geboortestad Philadelphia meegelopen in een tocht tegen geweld. De 37-jarige acteur en rapper zei dat hij iets wilde doen tegen de uit de hand lopende agressie in de stad, waar vorig jaar zeker 380 mensen werden vermoord en het er dit jaar waarschijnlijk niet veel minder zullen zijn. Door de gewelddadige delicten in Philadelphia riep de krant Philadelphia Daily News de Nationale Garde vorige week op te gaan patrouilleren in de straten.

De vrouw van Smith, actrice Jada Pinkett Smith, liep met hem mee in de protestmars. "We lopen dit stuk in de hoop wat aandacht te vestigen op het toenemende geweld en om een oplossing te vinden", zei de acteur.

Smith werd onder zijn eigen voornaam bekend als 'The fresh prince of Bel Air'. In de serie speelt hij een jongen uit de straten van Philadelphia die bij zijn oom en tante in de deftige wijk Bel Air in Los Angeles gaat wonen. Later speelde hij in kaskrakers als 'Men in black' en 'Hitch'. Als rapper nam hij meer dan zeventig nummers op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen