Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bob Geldof kan Italianen niet boeien

Shownieuws

In Italië kochten zo weinig mensen een kaartje voor twee concerten van Bob Geldof, dat de optredens zijn afgelast. In Milaan kwamen nog geen vijftig mensen.

(Novum/AP) - In Italië hebben zo weinig mensen een kaartje gekocht voor twee concerten van Bob Geldof, dat de optredens zijn afgelast. Dat melden verschillende Italiaanse kranten. De Ierse rocker en activist zou vrijdag en zaterdag optreden in Milaan en Rome. Volgens de krant La Stampa kwamen er nog geen vijftig mensen opdagen in Milaan, waarop de show werd geannuleerd.

De Italiaanse organisator van de concerten, Francesco Lacovone, begrijpt niets van het gebrek aan interesse in een artiest van het formaat van Geldof. "Ik heb het gevoel dat we worden geboycot", reageert hij op het gebrek aan animo. Hoe de muzikant zelf heeft gereageerd is niet bekend. Wel staat op zijn site een vervangend concert voor dat in Rome aangekondigd. Waar en wanneer dat plaatsvindt, werd niet gemeld.

De 54-jarige Ier is de drijvende kracht achter het megaconcert Live Aid uit 1985 en de Live 8-concerten van vorig jaar. Ook was hij voorman van punkgroep The Boomtown Rats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen