Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Barbara Karel hoeft niet meer op televisie

Shownieuws

Barbara Karel vindt een leven buiten de schijnwerpers van de tv geen enkel probleem. De voormalige MTV-presentatrice is blij met haar werk als 3FM-dj.

Radio-dj Barbara Karel vindt een leven buiten de televisieschijnwerpers geen enkel probleem. De voormalige MTV-presentatrice heeft de afgelopen maanden gemerkt dat haar hart bij radio ligt. "Bij 3FM doe ik alles zelf. Ik maak daar echt mijn eigen programma", legt Karel uit. "Bij televisie heb je veel mensen eromheen die zich met je werk bemoeien."

De 30-jarige Barbara werkte vier jaar voor muziekzender MTV. In april stapte ze over naar radiostation 3FM, waar ze het programma 'Buzz' maakt. De Haarlemse is tegenwoordig alleen nog op televisie te zien bij de registraties van grote festivals als Pinkpop en Lowlands.

Karel was zaterdag in Bloemendaal aan Zee gastvrouw van het benefietfeest 'Save me at the beach'. In strandtent Woodstock69 werd geld opgehaald voor de met uitsterven bedreigde apensoort Orang Oetan. Organisator Monkey Business had diverse dj's, onder wie Roog en Laidback Luke, bereid gevonden hun kunsten belangeloos te vertonen. Acteur en presentator Chris Zegers, ambassadeur van de stichting Monkey Business, trad op met zijn band The Hudson Five.

Karel vindt het belangrijk om zich in te zetten voor een goed doel. "Ik geef veel om hoe het gaat in de wereld en vind het fijn dit te mogen doen." Ook Chris Zegers voelt dat hij een verantwoordelijkheid heeft. "Het is alleen maar mooi als je de bekendheid die je hebt kan aanwenden op een positieve manier", vindt de 35-jarige presentator.

Het feest in Bloemendaal aan Zee bracht naar schatting twintigduizend euro op. Dat bedrag komt ten goede aan projecten voor de Orang Oetan op Borneo en Sumatra. Deze twee Indonesische eilanden zijn de enige plaatsen te wereld waar de rode mensaap nog voorkomt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen