Kies je favoriete radiostation

Dossiers

SBS 6 steekt nieuws in menselijk jasje

Shownieuws

De vroege editie van Hart van Nederland steekt nieuws in een menselijk jasje. De nieuwe editie vervangt vanaf augustus het programma Actienieuws.

Televisiezender SBS 6 steekt het nieuws in de nieuwe, vroege editie van het programma Hart van Nederland in een menselijk jasje. Dat zegt hoofd van de nieuwsafdeling Taco Rijssemus zondag in De Telegraaf. "We presenteren het op een toegankelijke manier die past bij de sfeer van de vooravond". In de late editie, als mensen het 'grote nieuws' al hebben gehoord, komt de nadruk te liggen op nieuws uit de regio.

Hart van Nederland vervangt het programma Actienieuws, dat met vijfhonderdduizend kijkers te lage kijkcijfers scoorde in verhouding tot de hoge productiekosten. Met het gesprek van de dag, zoals het nieuws in de eerste editie wordt genoemd, hoopt de zender een betere balans te vinden.

Rijssemus geeft in de krant een aantal voorbeelden van hoe het nieuws in de vroege editie wordt behandeld. Zo kan tuinman Rob Verlinden laten zien hoe mensen hun tuin bij tropische temperaturen het beste in conditie kunnen houden en ook voor de problemen rond het Amsterdamse Bos en Lommerplein heeft hij een echte Hart van Nederland-insteek. "We hadden dan aandacht besteed aan wat je moet doen als je zelf een probleem hebt met je huis en waarvoor de aannemer verantwoordelijk is."

De vroege editie van Hart van Nederland is vanaf 14 augustus te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen