Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Susan Sarandon in actie tegen Irak-oorlog

Shownieuws

Susan Sarandon deed zondag mee aan een manifestatie tegen de oorlog in Irak. "Ik kan geen betere manier bedenken om Moederdag door te brengen", zei de actrice.

(Novum/AP) - Susan Sarandon heeft meegedaan aan een manifestatie tegen de oorlog in Irak. De actrice was zondag in de Amerikaanse hoofdstad Washington aanwezig bij een 24 uur durende wake in een park tegenover het Witte Huis, georganiseerd door een vrouwengroep. "Ik kan geen betere manier bedenken om Moederdag door te brengen", zo verklaarde de 59-jarige Sarandon haar betrokkenheid. De bijeenkomst trok ongeveer tweehonderd mensen.

Susan Sarandon las twee brieven voor, gericht aan Laura Bush. De actrice raadde de presidentsvrouw aan haar man te bewegen contact op te nemen met moeders van Amerikaanse oorlogsslachtoffers. "Al die moeders die wachten bij de telefoon, biddend dat hun kind belt vanuit Irak. Laat de president degene zijn die hen op de hoogte brengt als het telefoontje niet meer zal komen", zei Sarandon tegen de menigte.

Sarandon heeft zich altijd fel uitgesproken tegen de Amerikaanse inval in Irak. Ze heeft president Bush onverantwoordelijk genoemd, omdat hij de aanslagen van 11 september 2001 zou gebruiken om het ingrijpen goed te praten. Vorige maand werd bekend dat de actrice een reeks bedreigingen heeft ontvangen vanwege haar politieke ideeën.

Susan Sarandon is onder meer bekend van de film Thelma & Louise (1991). In 1996 won ze een Oscar voor haar vertolking van de activiste Helen Prejean in de verfilming van het boek Dead Man Walking, over een ter dood veroordeelde. Met haar echtgenoot Tim Robbins voert Sarandon actie tegen de doodstraf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen