Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins Charles komt op voor jongeren

Shownieuws

De Britse kroonprins Charles vindt het onaanvaardbaar om jongeren met problemen aan hun lot over te laten. Dit zei hij in een televisie-interview.

(Novum/AP) - De Britse kroonprins Charles vindt het onaanvaardbaar om jongeren met problemen aan hun lot over te laten. Dit zegt hij in een interview met de Engelse televisie. Het interview wordt dinsdag uitgezonden in het kader van het dertigjarig bestaan van zijn stichting de Prince's Trust. Deze stichting helpt probleemjongeren om hun leven weer op de rails te krijgen.

"Mijn liefdadigheidswerk heeft te maken met een grote betrokkenheid bij dit land en zijn inwoners. Ik help graag waar ik nodig ben", vertelt de 57-jarige prins. "Het zou onaanvaardbaar zijn als ik niets zou willen doen aan de problemen die ik tegenkom." De prins zegt dat problemen als de hoge werkloosheid voor hem de aanleiding waren zijn stichting op te richten in 1976.

Het idee om zich specifiek op jongeren te richten ontstond na rellen in Toxteth, een arme wijk van Liverpool, in 1981. "Rellen zoals deze ontstaan uit frustratie en een sociaal isolement. Ik had het gevoel dat we moesten proberen jongeren in die wijken te helpen."

De Britse troonopvolger belooft nog lang door te gaan met zijn liefdadigheidswerk. Hij gaf aan zich niets aan te trekken van de kritiek op zijn stichting. Zijn criticasters noemen hem een bemoeial, die zich met andere dingen bezig moet houden. "Het probleem is dat het nooit goed is. Op een gegeven moment moet je je van de kritiek niets meer aantrekken en het gewoon gaan doen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen