Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Witherspoon in de bres voor slachtoffers Katrina

Shownieuws

Reese Witherspoon zegt dat de slachtoffers van orkaan Katrina niet vergeten mogen worden. Met een delegatie vrouwen bezocht ze verwoeste delen van New Orleans.

(Novum/AP) - Reese Witherspoon is in de bres gesprongen voor gezinnen in New Orleans die slachtoffer zijn geworden van de orkaan Katrina. De Oscarwinnares maakte deel uit van een delegatie vrouwen, onder wie ook de actrices Jennifer Garner en Elisabeth Shue, die de afgelopen week verwoeste delen van de stad heeft bezocht. Witherspoon zegt dat de slachtoffers niet vergeten mogen worden.

"Het is van groot belang wat wij hier hebben gedaan. De mensen moeten weten dat we om ze geven. Vooral voor de kinderen blijven we ons inzetten", zei de actrice in het Amerikaanse televisieprogramma This Week. Uit onderzoek is gebleken dat de orkaan vooral bij kinderen mentale schade heeft aangericht.

Witherspoon heeft een dochter en een zoon met haar man, acteur Ryan Phillippe. "Als je eenmaal kinderen hebt, kun je niet meer je ogen sluiten voor mensen in dezelfde situatie. Ik voel me gezegend dat ik die kant van het leven nu ken en ik herken de verantwoordelijkheid die we voor deze mensen hebben. Het was een ervaring om nooit te vergeten."

Witherspoon won in maart de Oscar voor beste actrice voor de rol van June Carter, de vrouw van countryzanger Johnny Cash, in Walk the Line.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen