Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse dj vrij na bedreiging familie rivaal

Shownieuws

Een dj uit New York die was opgepakt wegens bedreiging, is op borgtocht vrij. Dj Star was aangehouden omdat hij op de radio racistische opmerkingen had gemaakt.

(Novum/AP) - Een dj uit New York die was opgepakt wegens bedreiging, is op borgtocht vrijgelaten. Troi Torain van hiphopzender Power 105.1, bekend als dj Star, was vrijdag aangehouden omdat hij op de radio seksistische en racistische opmerkingen zou hebben gemaakt over de vrouw en het dochtertje van een rivaliserende dj. Star en deze dj Envy zijn verwikkeld in een felle concurrentiestrijd.

Torain maakte in zijn ochtendshow voortdurend racistische opmerkingen over de vrouw van dj Envy. Hij dreigde het 4-jarige dochtertje van zijn rivaal te misbruiken en bood luisteraars bijna vierhonderd euro voor tips over waar zij naar school ging. "Ik kom je kinderen halen", dreigde hij. Power 105.1 heeft dj Star inmiddels ontslagen.

De advocaat van Torain verklaarde dat zijn cliënt nooit daadwerkelijk de bedoeling heeft gehad om iemand pijn te doen. Zijn 'ongepaste' opmerkingen zouden zijn voortgekomen uit frustratie. De dagen voor zijn uitlatingen werd hij zelf aangevallen door dj's van de concurrerende zender Hot 97, zei de raadsman. "Ze pestten, bedreigden hem en beledigden zijn familie. Zijn moeder is zelfs een hoer genoemd."

De advocaat van de dj gaat ervanuit dat de aanklacht tegen zijn cliënt wordt ingetrokken. "Ik verwacht dat men, als de gemoederen weer wat bekoeld zijn, nog eens kritisch naar de zaak zal kijken en de rechtszaak afgelast."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen