Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Job Gosschalk is niet verbitterd

Shownieuws

Job Gosschalk is blij dat hij geen verbitterde acteur is die uit noodzaak wat anders is gaan doen. Dat vertelt de castingdirector in het tijdschrift Casting.

Job Gosschalk is blij dat hij geen verbitterde acteur is die uit noodzaak wat anders is gaan doen. Dat vertelt de castingdirector in een interview met het tijdschrift Casting. "Ik zou niet op de planken willen staan."

De wens om te acteren is er wel heel lang geweest bij Gosschalk, die een opleiding als acteur heeft genoten in Maastricht. "Ik heb de wens om te acteren nog wel een hele tijd stiekem gehad." Dat verlangen is nu echter helemaal voorbij. "Naarmate je ouder wordt ontdek je andere dingen van jezelf", zegt hij. "Je ontdekt waar je talenten liggen."

De 38-jarige eigenaar van Kemna Casting ziet overigens wel overeenkomsten tussen acteren en de baan die hij nu heeft. "Ik denk dat acteren voor mij heel erg ging over jezelf presenteren en jezelf laten zien. Dat heb ik nu ook gedaan als castingdirector, maar dan op een andere manier."

Het boekje dat Gosschalk schreef met collega's Marc van Bree en Oren Schrijver, 'U hoort nog wel van ons. Hét handboek voor (beginnende) acteurs', dat in april verscheen, is momenteel in herdruk. Verder is Gosschalk bezig met de coproductie van de tv-serie ''t Schaep met de 5 pooten'. Hij deed ook de casting voor deze serie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen