Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw James Bond-boek in de maak

Shownieuws

Vierenveertig jaar na de dood van James Bond-schrijver Ian Fleming verschijnt een nieuw avontuur. Dit ter gelegenheid van de 100e geboortedag van Fleming.

(Novum/AP) - Vierenveertig jaar na de dood van James Bond-schrijver Ian Fleming verschijnt een nieuw avontuur van de geheim agent. De familie van de Brit heeft een nog onbekende auteur gevraagd een vijftiende boek over 007 te schrijven.

Het is in 2008 honderd jaar geleden dat Ian Fleming geboren werd. Zijn familie wil hem eren door zijn beroemde geheim agent James Bond weer tot leven te wekken. "We hebben een contract gesloten met een zeer bekende en gerespecteerde schrijver", meldt het productiebedrijf Ian Fleming Publications, dat eigendom is van de familie van de schrijver, in een verklaring. Wie de schrijver is, wordt pas onthuld als het boek gepubliceerd wordt.

Fleming schreef veertien boeken over James Bond. Al deze boeken zijn verfilmd. In totaal verschenen er twintig Bondfilms. De laatste vijf films, waaronder 'Golden eye' en 'Die another day', zijn niet langer op de romans of korte verhalen van Fleming gebaseerd. Eind dit jaar verschijnt de 21e film, 'Casino Royale'. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige eerste roman van Fleming over 007.

Ian Fleming overleed in 1964 op 56-jarige leeftijd aan een hartaanval.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen