Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice Johanna ter Steege: Ik ben niet serieus

Shownieuws

Het serieuze imago van Johanna ter Steege klopt volgens de actrice niet. Dat vertelt zij zaterdag in De Volkskrant. "Je kunt met mij echt wel lachen."

Het serieuze imago van Johanna ter Steege klopt volgens de actrice niet. Dat vertelt zij zaterdag in een interview met De Volkskrant. "Je kunt met mij echt wel lachen."

De 45-jarige actrice is zich bewust van het serieuze beeld dat men van haar heeft. "Volgens het cliché ben ik de calvinistische actrice", weet ze. "Een verwrongen imago." Ter Steege houdt wel degelijk van feestvieren. Dat is dan ook een van de redenen dat ze heeft toegestemd om eregast te zijn op het Nederlands Film Festival in september. "Ik houd enorm van feestvieren, van lol maken. Dat ga ik daar doen."

Toch zal het feestvieren nooit ten koste gaan van het werk bij Ter Steege. Ze wil als actrice wel graag serieus worden genomen. "Lol is prima. Maar ik wil worden gevraagd om wat ik kan, en niet voor de gezelligheid."

Johanna Ter Steege is bekend van rollen in Nederlandse films als 'Spoorloos' en 'Quernsey'. De laatste jaren speelde ze vooral in internationale films, zoals 'Vincent & Theo' van Robert Altman en 'Immortal beloved', met Gary Oldman en Isabella Rosselini. Binnenkort is ze te zien in twee Franse films: de korte film 'Downtown' van Alice Wincour en 'L'été Indien' van Alain Raoust.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen