Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wuppieverbod raakt Vlemmix diep

Shownieuws

Johan Vlemmix is ontgoocheld door de voor hem teleurstellende uitspraak in de rechtszaak over zijn wuppielied. "Het heeft me behoorlijk geraakt."

Johan Vlemmix is ontgoocheld door de voor hem teleurstellende uitspraak in de rechtszaak over zijn wuppielied. "Het heeft me behoorlijk geraakt", zegt een geëmotioneerde Vlemmix direct na de uitspraak. "Je probeert iets leuks te doen en dan krijg je dit over je heen."

De rechtbank in Den Bosch bepaalde vrijdag dat de Brabantse entertainer per direct alle activiteiten rond de pluizige beestjes moet staken. De producent van de wuppies, het Naardense bedrijf Interall Group, had dat in een kort geding geëist.

Vlemmix moet van de rechter het liedje 'Allemaal wuppies' van zijn website halen en de single uit winkels laten verwijderen. Doet hij dat niet, dan staat hem een dwangsom van duizend euro per dag te wachten. Ook moet hij de proceskosten van het kort geding betalen, 1308 euro.

Interall Group spande het proces aan omdat het wuppielied niet in de strategie van het bedrijf zou passen en Vlemmix de merknaam wuppie zonder toestemming gebruikte. Ook zou de Eindhovenaar de wuppies op een negatieve manier in de publiciteit brengen, omdat hij een carnavaleske figuur is.

Voor Vlemmix is het onbegrijpelijk dat de producent van de pluizige beestjes een rechtszaak tegen hem heeft aangespannen. "Ik heb alleen maar geprobeerd de wuppies op een positieve manier in het nieuws te brengen", zegt de entertainer. Vlemmix heeft op het laatste moment nog een poging gedaan een rechtszaak te voorkomen. "Ik heb Interall Group aangeboden dat ze alle opbrengsten van de single mogen houden."

Door het verlies van de rechtszaak twijfelt Vlemmix aan zijn toekomst als entertainer. "Ik ga me beraden of ik doorga. Heeft het nu nog wel zin om iets te verzinnen?" De 47-jarige Eindhovenaar vreest dat de uitspraak van de rechtbank een waarschuwende functie heeft voor andere artiesten. "Ik denk dat iedereen nu wel twee keer nadenkt voordat ze over een product gaan zingen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen