Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nissan haalt sensuele reclame van tv

Shownieuws

De Japanse autofabrikant Nissan haalt een reclame van de Nieuw-Zeelandse tv. Het regende klachten van kijkers die het sensuele spotje aanstootgevend vinden.

(Novum/AP) - Nissan haalt een reclame van de Nieuw-Zeelandse televisie. Het Japanse autobedrijf heeft dat besloten nadat het klachten regende van kijkers die de reclame aanstootgevend vinden. In het filmpje is een hoofdrol weggelegd voor Sex and the City-actrice Kim Cattrall.

De 49-jarige Britse praat in de reclame vol enthousiasme over de auto. Ze strooit daarbij rijkelijk met seksueel getinte opmerkingen. Zo zegt de ster onder meer: "Waarom heb je me niet verteld dat hij zo groot is? Daar was ik niet op voorbereid." Ook vertelt ze een autoverkoper na een proefrit de auto 'ongelooflijk' te vinden. "Wat een prachtlichaam", verzucht ze nog.

Hoewel de reclame is goedgekeurd door de reclamecommissie van het land, resulteerde de eerste uitzending direct in klachten van verontwaardigde kijkers. Nissan ontkent het spotje onder druk van de reclamecommissie te hebben teruggetrokken. "We hebben zelf de beslissing genomen om de reclame van de buis te halen", zegt een woordvoerder. "De negatieve reacties van de kijkers waren daarvoor van doorslaggevend belang."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen