Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Orlando Bloom omhelst zijn innerlijke piraat

Shownieuws

Iedereen wil eigenlijk wel een piraat zijn. Orlando Bloom is daarvan overtuigd. In 'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' proeft hij van het piratenleven.

(Novum/AP) - Iedereen wil diep van binnen een piraat zijn. Orlando Bloom is daarvan overtuigd. Piraten zijn namelijk niet gebonden aan één plek, zijn nergens bang voor en hebben meer kans dan anderen om tegen een pot goud of een andere schat aan te lopen. De Britse acteur ziet vooral voordelen van het piratenbestaan. "Het heeft iets dromerigs."

In de nieuwe film 'Pirates of the Caribbean: dead man's chest', die vrijdag in Amerika in première gaat, mag Orlando een beetje van het piratenleven proeven. Waar hij in het eerste deel van de trilogie nog een brave landrot speelde, met deftige schoenen en een maillot aan, is zijn personage in dit deel een stuk stoerder. Met zijn verloofde, gespeeld door Keira Knightley, wordt hij meegesleurd in de wilde avonturen van de beruchte kapitein Jack Sparrow, die leven wordt ingeblazen door Johnny Depp.

Over de samenwerking met Depp is Orlando enthousiast. "Toen ik opgroeide, was Johnny altijd een soort held voor me. Hij is iemand die zich niet aanpast aan normen, maar doet wat hij zelf wil. Met zijn spel scheurt hij het scherm aan stukken."

De 29-jarige Bloom speelde eerder een elf ('Lord of the rings'), een melkboer ('The calcium kid'), een schoenenontwerper ('Elizabethtown') en een soldaat ('Black hawk down'). Zijn aandeel in 'Pirates of the Caribbean' is vanaf donderdag in Nederland te zien. Het volgende deel van de serie, 'Pirates of the Caribbean: at world's end', komt naar verwachting volgend jaar uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen